Исламска држава оборила јордански Ф-16

Припадници Исламске државе кажу да су оборили јордански борбени авион Ф-16, а то су потврдиле и јорданске власти. Исламисти објавили фотографију заробљеног пилота. САД тврди да Исламска држава није оборила авион.

Авион је, како тврде џихадисти Исламске државе, оборен близу града Ракe, упоришта те организације на северу Сирије, а исламисти су одмах затим заробили пилота.

Обарање авиона потврдиле су јорданске власти и исламисти.

Међутим, Сједињене Државе су одбациле тврдње џихадиста Исламске државе да је та група оборила авион Ф-16 међународне коалиције.

"Докази јасно указују да ИСИЛ није оборила авион како то тврди", саопштила је Америчка Централна команда која надзире акције авиијације изнад Ирака и Сирије, преноси АФП.

Команда није навела шта је узрок пада авиона, али је потврдила да је ИС заробила јорданоског пилота, што је оштро осуђено.

За три месеца, од када је коалиција почела ваздушне нападе у Сирији, припадници Исламске државе нису оборили ниједну летелицу.

Ваздушним нападима САД и Француске прикључили су се Саудијска Арабија, Јордан, Бахреин и Уједињени Арапски Емирати, а Катар пружа логистичку подршку.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи