Читај ми!

Сент Луис, тачка кључања

Осамнаестогодишњи Афроамериканац је убијен у сукобу са полицијом на бензинској пумпи у предграђу Сент Луиса. Демонстранти покушали да запале бензинску пумпу.

19.30 - Два полицајца су повређена, а четири особе ухапшене у нередима у Берклију.

14.25 - Полиција је саопштила је полицијац испалио три метка на Антонија Мартина, од којих га је један погодио. Наводе да Мартин није успео да повуче обарач. "Имао је пиштољ у руци, учинили смо оно што смо морали", саопштено је из полиције.

12.15 - Група од око 100 демонстраната сукобила се са полицијом недалеко од места на којем је убијен Антонио Мартин. После кошкања и експлозије једне шок-бомбе, ситуација се мало смирила.

Полицајац је убио младића који је на бензинској пумпи у њега уперио пиштољ, саопштио је портпарол полиције Сент Луиса, јавила је агенција Ројтерс, преноси Танјуг.

Жртва је идентификована као Антонио Мартин, јавили су локални медији.

Око 100 људи окупило се на месту убиства, пренела је агенција Ројтерс, а најмање троје људи је, како је навела агенција АФП, приведено.

Портпарол полиције округа Сент Луис рекао је да је полицајац спроводио рутуинску контролу на бензинској пумпи, када су му пришла два мушкарца.

Један од њих је извукао пиштољ и уперио ка полицајцу, који је потом неколико пута испалио хице, фатално погодивши мушкарца, док је други мушкарац побегао, рекао је портпарол полиције.

Истрага о том случају је у току и полиција није навела никакве друге детаље.

Званично још увек није објављено име жртве, али је жена на лицу места Тони Мартин рекла да је то њен осамнаестогодишњи син Антонио Мартин.

Она је рекла локалном листу да је њен син био са девојком у време пуцњаве.

Убиства црног тинејџера Мајкла Брауна у Фергусону и Ерика Гарнера, Афроамериканца који је нелегално продавао цигарете у Њујорку, довела су до таласа протеста широм САД.

Пре три дана двојица њујоршких полицајаца су убијена у свом аутомобилу као чин освете због убистава црнаца која су белци полицајци извршили.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи