Читај ми!

Експлозија у фабрици аутомобила у Кини

Најмање 68 људи погинуло је а више од 120 је повређено у експлозији у фабрици за производњу аутомобилских делова у источној Кини, преносе кинески државни медији. Већина повређених претрпела је тешке опекотине, преноси агенција Синхуа.

Експлозија се догодила у фабрици у граду Куншану у провинцији Џијангсу. Та фабрика, око 1.000 километара југоисточно од Пекинга, производи аутомобилске делове за "Џенерал Моторс".

У тренутку експлозије у фабрици је било више од 264 радника, преноси Синхуа.

Фабриком управља тајванска компанија "Џонгронг" металски производи, основана 1998. године, која је позната по производњи галванопластичних алуминијумских легура за главчину точка.

Резултати прелиминарних истрага показују да је експлозију изазвала прашина, настала док су радници полирали метал, у додиру са отвореним пламеном, саопштила је кинеска влада, описујући овај инцидент као избиљно кршење безбедносних прописа.

Неколико менаџера фабрике је приведено, саопштила је влада, а Синхуа је јавила да је пет представника компаније у притвору.

Радник обезбеђења из друге фабрике у индустријском комплексу, испричао је да је експлозија била толико јака да је поломила прозоре његове стражарске кућице смештене око 500 метара од места експлозије.

У граду су отворена четири центра за давање крви која је неопходна за пружање помоћи повређенима од којих ће неки у току дана бити пребачени у Шангај и друге оближње градове на лечење.

Градске власти у Куншану су рекле да су позвале лекаре из Шангаја и других региона.

"За 20 година колико се бавим овим послом никада нисам видео толико пацијената са опекотинама на преко 80 одсто тела", написао је један лекар на друштвеном микроблогу Веибо.

Он је упозорио да би коначни број жртава могао бити "врло велик".

Према неким извештајима, много људи је страдало зато што су менаџери закљуцали врата да би спречили раднике да иду у тоалет, наводи АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару