Читај ми!

Нови напад на аеродром у Карачију

Нападнут контролни пункт испред аеродрома у Карачију, дан после окршаја на истом аеродрому између талибанских екстремиста и снага безбедности, када је 37 људи изгубило живот.

Сви летови са аеродрома у Карачију су обустављени, а путници се евакуишу, рекао је портпарол аеродрома, пренела је агенција АФП.

"Нападачи су разменили ватру са особљем аеродромских снага безбедности на контролног пункту аеродрома", рекао је портпарол.

Контролни пункт се налази на уласку у аеродромски комплекс, на око 500 метара од главних аеродромских објеката.

На телевизијском снимку приказана су војна возила и амбулантна кола која јуре на место напада.

Пакистанска војска је данас извела ваздушне ударе на екстремистичка упоришта у племенским подручјима Пакистана, недалеко од границе са Авганистаном и у њима је више од 15 људи погинуло.

У међувремену су пронађена угљенисана тела седморо радника аеродрома који су телефонирали својим породицама скривени у складишту током претходног напада талибанских екстремиста.

Породице жртава протестовале су на главном путу у Карачију, захтевајући од власти да пронађу тела њихових најмилијих са којима су били у телефонском контакту током напада, пренела је агенција АФП.

Борбе између талибана и пакистанских снага безбедности трајале су целу ноћ у понедељак, а званичници су потврдили 37 жртава, пренела је агенција АФП.

Погинуло је 11 радника обезбеђења аеродрома, 14 цивилних радника, полицајац, војник и 10 талибанских екстремиста.

Напад су извели талибански екстремисти као освету за њиховог лидера Хакимулаха Мехсуда, убијеног у нападу америчке беспилотне летилице у новембру прошле године.

То је највећи напад екстремиста од самоубилачких напада на цркву у Пешавару прошле године, када је погинуло 82 људи, претежно хришћана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару