Читај ми!

Уличне борбе у Славјанску

Упркос најави украјинског председника Петра Порошенка о престанку сукоба, борбе настављене Мариупољу и Славјанску, где је страдало пет особа. Ослобођени репортери руског ТВ канала "Звезда", који су у Украјини приведени 6. јуна.

Према извештајима руских и украјинских медија, украјинска војска артиљеријом гађа Славјанск у којем има страдалих, а гранате су оштетиле цркву, зграду Градског савета, штаб народне милиције, болницу, школу и стамбене зграде, преноси Танјуг.

Због ранијих оштећења далековода и водовода, санбдевање града струјом и водом је у прекиду, а мобилни телефони раде само повремено.

Данас су први пут вођене борбе у центру града у којима је погинуло најмање пет особа, укључујући једну девојку и старца.

У Мариупољу војска је покренула напад на аеродром који контролише народна милиција.

Прецизних извештаја о жртвама још нема, осим што су тројица војника рањени у експлозији гранате, али се наводи да рафали и појединачни пуцњи од синоћ ођекују у околини аеродрома.

Украјински председник Порошенко изјавио је јуче после разговора са руским амбасадором у Кијеву да жели да сукоби у Украјини буду окончани до краја ове недеље.

Како је јавила Русија 24, ослобођени су репортери руске телевизије Звезда, који су у Украјини приведени 6. јуна.

Репортери Звезде, сниматељ Андреј Сушенков и видео инжењер Антон Малишев, ушли су на територију Украјине званично 4. јуна како би пратили инаугурацију новог украјинског председника.

Контакт с њима изгубљен је 6. јуна увече, пошто су стигли на контролни пункт у региону Доњецк, пренео је Итартас.

Уредништво ТВ канала Звезда, Савет за заштиту људских права, Удружења новинара Русије и Москве, као и Европска комисија претходно су затражили од Украјине да ослободи руске новинаре.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару