Читај ми!

Карачи, окончана опсада аеродрома

Окончана је опсада аеродрома у Карачију, током које је убијено двадесет и четири особе након упада наоружаних милитаната на аеродром у том граду.

Опсада аеродрома у Карачију је окончана, а у нападу је најмање 24 људи убијено, саопштили су пакистански званичници, јавља АФП.

Портпарол пакистанске војске генерал мајор Асим Бајва прогласио је крај шесточасовне операције, која је покренута пошто су екстремисти заузели један од најпрометнијих аеродрома у Пакистану, пренеле су агенције.

Бајва је рекао да авиони нису оштећени, а да пламен који се могао видети на снимцима, није од авиона већ од запаљене зграде и да је ватра сада угашена.

Тешко наоружана група напала је стари терминал међународног аеродрома Џинах у Карачију. Група је бројала до десет људи. Према саопштењу ТВ канала Дон њуз, безбедњаци су брзо реаговали, окружили аеродром, пресекли одстуупницу нападачима и у помоћ позвали војску, преноси Би-Би-Си.

Све активности на нападнутом терминалу су суспендоване, особље евакуисано, а летови преусмерени на друге локације.

На поменутом ТВ каналу је речено да су се нападачи инфилтрирали на аеродром користећи лажна лична документа. О томе ко је организатор напада још нема информација.

Према неким извештајима, убијена су и двојица нападача, док је терминал, који се иначе обично не користи за комерцијалне летове, обавијен димом.

Одговорност за напад на аеродром у Карачију преузео је покрет пакистанских талибана, саопштиле су локалне власти.

"Ми смо извели напад на аеродром у Карачију, у знак освете због смрти Хакимулаха Мехсуда (некадашњег шефа Покрета)" рекао је агенцији Франс прес Шахидулах Шахид, портпарол те организације.

Пакистанске власти се већ више од деценије боре против исламистичких побуњеника, међу којима предњаче пакистански талибани. Карачи је честа мета напада исламиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару