Читај ми!

Сусрели се Путин и Порошенко

Руски председник Владимир Путин сусрео се са новоизабраним украјинским председником Петром Порошенком на маргинама прославе "Дана Д" у Нормандији. Путин се накратко сусрео и са Обамом, оценивши разговор "значајним".

Два лидера су разговарала 15-ак минута, а њихов непланирани састанак иницирао је француски председник Франсоа Оланд пред почетак ручка светских лидера поводом комеморације 70. годишњице искрцавања савезничких снага у Нормандију, саопштили су француски званичници, а преноси АФП.

"Они су разговарали о могућим мерама деескалације (кризе) укључујући и могућност да Москва призна избор Порошенка. Детаљи о примирју ће, такође, бити предмет разговора у наредним данима", изјавио је неименовани званичник француског председништва.

Саопштено је да су Путин и Порошенко разговарали и о економским последицама кризе, као и да ће Путин сутра послати амбасадора у Кијев.

Ово је први сусрет двојице лидера откад је Порошенко на изборима 25. маја изабран за новог председника Украјине.

Кратак сусрет Путина и Порошенка догодио се након што су светски лидери позирали за заједничку фотографију.

Након фотографисања, већина лидера је отишла на ручак у оближњу зграду - замак Бенувил у близини чувеног моста Пегаз, али су Путин, Порошенко и немачка канцеларка Ангела Меркел остали испред да поразговарају у троје.

Засад нема планова за дужи, званични сусрет између председника Русије и Украјине.

Taкође, председник Русије на кратко се сусрео и са председником САД Бараком Обамом, када су разговарали о ситуацији у Украјини.

Путин је рекао да су његови састанци са западним лидерима били позитивни, а разговор са америчким председником Бараком Обамом оценио је као "значајан".

"Мислим да је размена мишљења била веома позитивна", рекао је Путин новинарима поводом разговора које је водио на маргинама свечаног обележавања 70 година савезничког искрцавања у Нормандији у Другом светском рату, пренеле су агенције.

Неименовани званичник Беле куће је тај сусрет назвао "незваничним састанком".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару