Читај ми!

Сукоби у Славјанску, оборен авион

Један украјински полицајац погинуо, а двојица су рањена у минобацачком нападу проруских активиста код града Славјанска, упоришта побуњеника у источној Украјини. Проруске снаге обориле украјински авион.

18.00 - Проруске снаге обориле украјински авион изнад Славјанска, преноси Унијан. Судбина посаде непозната.

17.00 - Шпијунски авион гори изнад Славјанска, преноси Раша тудеј.

Шеф регионалне власти Доњецка, Сергиј Тарута је изјавио да "антитерористичка" операција у источној Украјини "није постигла циљ", јавља АФП, преноси Бета.

Тарута је објаснио да се "украјинска војска суочава с професионалцима (ратницима) из разних региона, укључујући Чеченију и Јужну Осетију".

Тарута се, међутим, ипак изјаснио против покретања велике војне операције, уз "коришћење свог војног потенцијала".

Према његовим речима, ангажован је у преговорима за ослобађање "више од 200 талаца из разних земаља" које држе сепаратисти.

Осморо људи из две групе посматрача ОЕБС-а нестало је 26. и 29. маја у источној Украјини, а вероватно су заточени у суседном региону Луганска.

У међувремену, побуњеници на истоку Украјине оборили су један транспортни авион украјинских снага у близини Славјанска, саопштила је војска.

"Авион Ан-26 превозио је хуманитарну помоћ", рекао је портпарол украјинске војске Владислав Селезнев, а преноси агенција Интерфакс.

Селезнов није рекао да ли има погинулих или повређених.

Очевици су навели да су чланови посаде скочили из авиона одмах пошто је он био погођен и пре него што је пао.

У јучњерашњим сукобима погинуло је најмање 15 проруских активиста погинуло, а пет повређено у сукобима са припадницима украјинске војске у пограничном подручју између Украјине и Русије.

Како преноси АП, припадници украјинске пограничне страже сукобили су се са наоружаним мушкарцима који су дошли из Русије у камионима и у једном пешадијском возилу и покушали да пређу границу у селу Маринивка у источној Украјини, рекао је јуче на руској телевизији помоћник украјинског министра унутрашњих послова Антон Херашченко.

Херашченко тврди да су нападачи имали подршку од отприлике 100 проруских активиста који су дошли са украјинске стране границе, преноси Танјуг.

Додао је да су тела погинулих пренета у оближњи град.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару