Читај ми!

Копилот отео етиопски авион

Отмичар авиона "Етиопијан ерлајнза" који је, уместо у Рим, слетео у Женеву, заправо је копилот који је искористио одлазак капетана у тоалет и преузео команде над летелицом. Одмах по слетању отмичар је ухапшен. Нико није повређен.

Авион компаније "Етиопијан ерлајнз", који је летео за Рим, данас је отет и приморан да слети у Женеву, где је отмичар ухапшен, саопштила је швајцарска полиција. Испоставило се да је отмичар копилот авиона.

Како је јавио Франс прес, портпарол женевског аеродрома Бертран Стамфли рекао је да је копилот искористио капетанов одлазак у тоалет и преузео команде над летелицом.

Копилот је "рекао да се не осећа безбедно у својој земљи и да ће затражити азил у Швајцарској", додао је портпарол. 

Швајцарска полиција је раније саопштила да је авион на лету ЕТ-702 из Адис Абебе за Рим отет и да је у Женеву је слетео у шест сати (по локалном времену).

"Отмичар је ухапшен, ситуација је под контролом, нико није повређен", поручила је полиција уз напомену да је аеродром привремено затворен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи