Читај ми!

Венецуела, седморо ухапшено због убиства мисице

Ухапшено седам особа због убиства бивше мисице Венецуеле Монике Спер и њеног бившег супруга. У убиству учествовало 11 чланова банде, а четворица су у бекству.

У Венецуели је ухапшено седам особа због убиства бивше мисице Монике Спер и њеног бившег супруга, који су били жртве неуспеле пљачке наоружане банде.

Кључну улогу у хапшењу осумњичених одиграла је дигитална камера Монике Спер, која је последњих година живела у Мајамију, саопштио је шеф криминалистичке полиције Хосе Грегорио Сијералта.

Он је рекао новинарима да је камера пронађена током претреса куће једног од осумњичених, а снимци су их довели до криминалне банде, која је пар убила наочиглед њихове петогодишње ћерке.

Како каже, 11 чланова банде је учествовало у убиству, али су четворица у бекству.

Сумња се да је чин убиства обавио један 19-годишњак, додао је Сијералта, наводећи да оружје још није пронађено, пренела је агенција АП.

Спер (29) и њеног бившег супруга Хенрија Берија (39), британског држављанина, убили су у понедељак увече пљачкаши на ауто-путу између Пуерта Кабеља и Валенсије, у централној области Венецуеле. Ћерка Маја је примљена у болницу у Каракасу због задобијених повреда ноге и налази се у стабилном стању.

Њима је пукла аутомобилска гума због препреке коју су, како сумња полиција, поставили криминалци на неосветљеном делу пута.

Несрећни пар је чекао 45 минута да дође неко из службе за помоћ на путу, а у моменту када се појавио камион шлеп службе појавили су се и пљачкаши.

Спер и њена породица покушали су да се сакрију у аутомобилу, али су им пришли криминалци и испалили више хитаца.

Пар се развео 2013. године, али је остао у добрим односима.

Спер је победила на избору за мис Венецуеле 2004. године, а њена популарност отворила јој је врата за улоге у теленовелама које је снимала и ван граница своје земље.

Како је открила у једном интервјуу прошле године, безбедносни проблеми у њеној домовини су били главни разлог пресељења у САД.

Трагедија познатог пара ујединила је власт и опозицију око става да се напокон мора стати на пут криминалцима.

Званични подаци показују да је са 79 убистава на 100.000 становника у 2013. години, Венецуела међу земљама са највишом стопом криминала у свету, у којој се на сваки 21 минут деси убиство.

Председник Венецуеле Николас Мадуро обећао је да ће после овог злочина уследити одговор "гвозденом песницом".

"Неће бити толеранције према онима који убијају невине људе који имају право да живе", изјавио је Мадуро.

Спер и Бери ће бити сахрањени у току дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару