Читај ми!

Дачић, Тачи и Ештон нобеловци?

Вођа албанског Кокуса у америчком Конгресу Елиот Енгел покушава да добије подршку осталих конгресмена за номинацију Кетрин Ештон, Ивице Дачића и Хашима Тачија за Нобелову награду за мир.

Иницијативу да се висока представница за спољну политику Европске уније Кетрин Ештон, и српски и косовски премијер, Ивица Дачић и Хашим Тачи, номинују за Нобелову награду, покренуо је вођа албанског Кокуса у америчком Конгресу Елиот Енгел, сазнаје Танјуг.

Како је речено у српском Кокусу, демократски конгресмен из Њујорка активно покушава да добије подршку својих колега за ову иницијативу, након чега ће одлучити да ли ће писати Нобеловом комитету.

Конгресмен Енгел је тим поводом контактирао и са српским Кокусом, тражећи њихову подршку, али Кокус се још није изјаснио пошто чека мишљење Владе Србије о томе.

"Нисмо још одлучили, чекамо став српске владе, а Енгел каже да је циљ његове иницијативе нормализација односа Србије и Косова", кажу за Танјуг у српском Кокусу.

Албански Кокус, који предводи Енгел, пре два месеца покренуо је иницијативу да амерички Конгрес усвоји резолуцију о браћи Битићи, али она још није дошла на дневни ред, пошто прво треба да о њој гласају конгресни Поткомитет за Европу и Комитет за спољне послове Конгреса.

Енгел важи за једног од највећих поборника косовске независности још од средине деведесетих година, а главна улица у Пећи је 2005. године добила име по њему.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи