Идентификован нападач у Колораду

Карл Халверсон Пирсон у петак је у средњој школи у Сентенијелу у Колораду ранио једну ученицу, а потом извршио самоубиство, саопштила је полиција. Рањена ученица у критичном стању.

Полиција округа Арапахо у америчкој држави Колорадо открила је идентитет ученика који је у петак у средњој школи у Сентенијелу, киван на професора, ранио једну ученицу, а потом извршио самоубиство, јавио је АП.

У питању је Карл Халверсон Пирсон, саопштио је окружни шериф Грејсон Робинсон.

Пирсон је наоружан пушком дошао у школу тражећи по имену једног професора, који је напустио зграду када су га на то упозорили остали ђаци.

"Знао је да га тражи и изашао је из зграде, желећи да то исто учини и Пирсон", рекао је шериф.

АП наводи да је рањена ученица смештена у болницу у критичном стању, а како преноси Ројтерс, полиција је првобитно саопштила да су рањене две особе, да би накнадно потврдила да је рањена само једна ученица.

У школи су пронађена и два "молотовљева коктела", од којих је један био употребљен, али нико није повређен, саопштио је Робинсон.

Напад се десио само дан пре прве годишњице напада у Њутауну у Конектикату, када је у основној школи Сенди хук наоружани двадесетогодишњак Адам Ланза убио 20 деце и шест одраслих особа.

После те трагедије, амерички председник Барак Обама позвао је Конгрес да изради нацрт закона који би пооштрио прописе за куповину и продају оружја, како би се снизио ниво насиља у друштву.

Средња школа у Арапахоу, наводи АП, удаљена је само 13 километара од Коломбајна у округу Џеферсон у Колораду, у чијој су истоименој средњој школи у априлу 1999. године 18-годишњи Ерик Херис и 17-годишњи Дилан Клеболд убили 12 ученика и једног професора, а више од 20 особа ранили.

Прошле године у предграђу Денвера Аурора у једном биоскопу наоружани нападач убио је 12 особа, подсећа АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи