Читај ми!

Сукоби у Централној Африци, 27 мртвих

Најмање 27 муслимана убијено у нападима хришћанских екстремиста на једно село на западу Централноафричке Републике. Прошле седмице у секташким борбама у тој земљи погинуло више од 500 људи.

У нападима хришћанских екстремиста на једно село на западу Централноафричке Републике јуче је убијено 27 муслимана, саопштила је агенција Уједињених нација за људска права (УНХРЦ).

"Према информацијама које смо добили, екстремисти, познати као анти-Балака, убили су у четвртак 27 муслимана у селу Бохонг", изјавила је у Женеви портпаролка УНХРЦ Равина Шамдасани, осуђујући "зачарани круг верских напада и репресалија" у тој афричкој земљи.

Представник организације Црвени крст у Централноафричкој Републици изјавио је раније ове недеље да је прошле седмице у секташким борбама у тој земљи погинуло више од 500 људи.

У тај биланс не улазе бројне муслиманске жртве чија су тела однета у џамије и потом сахрањена, рекао је Антоан Мбао Бого.

Бивша француска колонија запала је у хаос откако су претежно муслимански побуњеници преузели власт у марту, што је довело до секташког насиља са већинским хришћанима.

Централноафричка Република је богата златом, дијамантима и уранијумом, али је и даље у дубокој кризи услед вишедеценијске нестабилности и преливања сукоба из суседних земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи