Читај ми!

Рогозин: Нуклеарно оружје одговор на напад

Они који "експериментишу са ненуклеарним стратешким оружјем" треба да имају у виду да ће Русија "ако буде нападнута, искористити нуклеарно оружје да би одбранила своју територију и државне интересе", рекао заменик премијера Дмитриј Рогозин,

Заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин рекао је да та земља задржава право да користи нуклеарно оружје као одговор на конвенционални напад и сматра то фактором који може да смањи агресивно окружење, преносе руске новинске агенције.

Рогозин је у обраћању посланицима навео да они који "експериментишу са ненуклеарним стратешким оружјем" треба да имају у виду да ће Русија "ако буде нападнута, недвосмислено искористити нуклеарно оружје у одређеним ситуацијама да би одбранила своју територију и државне интересе".

Заменик премијера је додао да би то требало да обесхрабри сваког потенцијалног агресора.

"Никада нисмо потцењивали улогу нуклеарног оружја... као значајног фактора уравнотеживања", рекао је Рогозин.

Рогозин је истакао да, попут САД, Русија ради на својој верзији оружја за брз одговор на глобални напад, не желећи да открије више детаља.

Руски председник Владимир Путин у уторак је истакао да ће његова земља наставити амбициозни програм модернизације оружја и ширења руског војног присуства у арктичком региону.

Путин је навео као један од разлога америчко морнаричко присуство у Арктичком океану и чињеницу да је Москва забринута што америчким ракетама треба само 15 до 16 минута да стигну до Москве са подморнице у Баренцовом мору.

Удео модерног оружја у наоружању руских снага достићи ће 30 досто у 2014. години, рекао је Путин позивајући војску да буде на опрезу због претњи и изазова.

Руске оружане санаге добиће за годину дана више од 40 интерконтиненталних пројектила, 210 борбених авиона и хеликоптера, као и више од 250 оклопних возила.

Поред тога, биће лансирано шест војних сателита, док ће у погон бити стављене две стратешке подморнице, рекао је руски председник.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи