Рогозин: Русија ће се бранити атомским оружјем

У случају напада Русија ће користити атомско наоружање и било који нападач или група нападача морају да буду свесни тога, каже вицепремијер Русије Дмитриј Рогозин.

Вицепремијер Русије Дмитриј Рогозин је рекао да ће у случају напада Русија користити атомско оружје за одбрану, пренео је Итар-Тасс.

"Може да се експериментише са размештањем конвенционалног наоружања на стратешке носаче, али треба имати у виду да ћемо у случају евентуалног напада на нас, у складу са усвојеном доктрином, безусловно у одређеним ситуацијама прибећи одбрани виших државних интереса помоћу атомског оружја", изјавио је заменик премијера у Думи.

Рогозин је додао да би било који нападач или група нападача морали тога да буду свесни и да је та могућност главни фактор за уздржавање од провокација или напада на Русију.

"Никада нисмо умањивали улогу атомског наоружања у одбрани", рекао је Рогозин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи