Читај ми!

Хиљаду и једна ноћ америчких агената

Низ америчких агената и дипломата ангажованих у иностранству под сумњом да су користили услуге проститутки и шверцовали дрогу. У току детаљна истрага о свему што је поменуто у репортажи, рекла портпаролка Стејт департмента.

Телевизија Си-Би-Ес емитовала је емисију у којој је низ америчких агената и дипломата ангажованих у иностранству оптужено за узимање услуга проститутки и за шверц дроге.

Си-Би-Ес је објавио податке позивајући се на извештај инспекције Стејт департмента у којем су наведена сва криминална дела појединих агената и дипломата у време када је америчка државна секретарка била Хилари Клинтон.

Према извештају, оптужени агенти припадају служби за обезбеђење Стејт департмента у којој ради 70.000 људи.

Углед службе већ је био пољуљан после напада у Бенгазију, у којем је убијен амерички амбасадор у Либији и још неколико службеника амбасаде.

Припадници службе за обезбеђење су овог пута оптужени да су "ангажовали проститутке током путева у иностранство".

Међу оптуженима за такве деликте помиње се и амбасадор САД у Белгији.

Мада у извештају није прецизирано који је амбасадор у Белгији оптужен за коришћење услуга од проститутки, садашњи амбасадор у Бриселу Хауард Гатман одлучно је негирао да је икада ангажовао жене којима би плаћао за сексуалне услуге.

Америчка телевизија, међутим, наводи да је од службеника Стејт департмента 2012. године затражана обустава истраге о амбасадору САД.

У извештају инспекције се наводи да се поједини запослени у америчкој амбасади у Багдаду сумњиче за шверц дроге, пошто су запослене у обезбеђену снабдевали опојним средствима.

"Веома озбиљно узимамо наводе о прекршајима америчких агената. У току је детаљна истрага о свему што је поменуто у репортажи телевизије Си-Би-Ес", рекла је портпаролка Стејт департмента Џенифер Псаки, која је додала да за део изнетих оптужби нема доказа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару