Читај ми!

Земљотреси на Филипинима и Тајвану

Најмање једна особа је погинула, а 18 повређено у снажном земљотресу који је потресао централни део Тајвана. Најмање девет особа је повређено у земљотресу који је ноћас погодио јужни део Филипина.

Снажан земљотрес јачине 6,3 степени Рихтерове скале погодио је централни део Тајвана. Земљотрес погодио и јужни део Филипина.

Најмање једна особа је погинула, а 18 повређено у снажном земљотресу који је потресао централни део Тајвана и који су чак осетили и становници 700 километара удаљеног Хонгконга.

Епицентар земљотреса регистрован је на 32 километра источно од централне области Нанту на дубини од 10 километара. После првог удара, који је затресао зграде и у главном граду Тајпеју, уследило је више накнадних потреса, саопштили су званичници.

Национална ватрогасна служба је објавила да је један планинар погинуо када се на њега обрушило камење на планини Али. Том приликом две особе су тешко повређене, пренела је агенција АФП.

У планинским деловима покренута су клизишта, а четири хеликоптера надгледају ситуацију око епицентра земљотреса.

У земљотресу јачине 7,6 степени Рихтерове скале, који је потресао Тајван 1999. године, погинуло је више од 2.300 људи.

Најмање девет особа је повређено у земљотресу који је ноћас погодио јужни део Филипина.

Земљотрес, јачине 5,7 степени Рихтерове скале, покренуо је клизишта, а више од 30 кућа је оштећено.

Локални званичници су саопштили да су у два села оштећени и путеви, прилазница мосту и водоводне цеви.

У једном селу је оштећена и школа, а локално становништво је узнемирено због великог броја накнадних потреса, пренела је агенција АП.

Скоро 2.000 људи је погинуло 1990. године у земљтресу јачине 7,7 степени Рихтера који је погодио филипинско острво Лузон.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару