Читај ми!

Друга оптужница за убиство британског војника

Мајкл Адеболаџо оптужен је за убиство 25-годишњег војника у Лондону. Пре неколико дана и Мајкл Адебовале такође је оптужен за исти злочин.

И други од двојице главних осумњичених за убиство војника Лија Ригбија у Лондону, оптужен је за тај злочин, саопштила је полиција.

Мајкл Адеболаџо (28) оптужен је за убиство 25-годишњег војника и за покушај убиства двојице полицајаца, а на терет му се ставља и нелегално поседовање оружја, наводи се у саопштењу.

Адеболаџо ће се пред судом у Лондону појавити у понедељак, пренео је Франс прес.

Мајкл Адеболаџо један je од двојице главних осумњичених за сурово убиство британског војника, усред дана у Лондону, 22. маја.

Пре неколико дана и Мајкл Адебовале (22), такође је оптужен за исти злочин, убрзо после отпуштања из болнице где се недељу дана опорављао од рана задобијених у потери после убиства.

Адебовале и Адеболаџо, пошто су рањени у потери, били су смештени у одвојене болнице у Лондону под оружаном стражом, све док не буду способни за саслушање.

Адеболаџо, који се види на видео снимку како носи крваве ножеве и сатару након напада на војника Лија Ригибија у Вулвичу на југоистоку Лондона, рекао је да је извршио убиство, јер британски војници убијају муслимане.

Адебовале и Адеболаџо су преображени британски муслимани из нигеријских хришћанских породица и највероватније су од раније познати британској обавештајној служби.

Адеболаџо је ухапшен у Кенији 2010. и испитан због наводних веза са сомалијском терористичком групом Ал Себаб, повезаном с Ал Каидом.

Ослобођен је због недостатка доказа, а кенијске власти су касније негирале да је мучен у затвору.

Постоје назнаке и да је британска обавештајна служба МИ5 понудила Адеболаџу да ради за њих шест месеци пре него што се злочин догодио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару