Читај ми!

Јеремић: Расправа о бонитетним агенцијама у УН

Вук Јеремић, председник ГС УН, најавио да ће у сарадњи са Европском унијом на јесен у светској организацији покренути дебату о бонитетним агенцијама и њиховом утицају на светску економску кризу.

Председик Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић најавио је у Бриселу да ће у сарадњи са Европском унијом на јесен у УН покренути дебату о бонитетним агенцијама и њиховом утицају на светску економску кризу.

Јеремић се срео са комесаром за унутрашњу трговину Мишелом Барнијеом и шефом холандске дипломатије Франсом Тимермансом, са којима је разговарао о предстојећој седници ГС УН посвећеној кредитним агенцијама и њиховом утицају на светску економску кризу.

То ће бити изузетно занимљива расправа на којој ће поред политичких лидера и представника агенција говорити и банкари, академски грађани и јавне личности, рекао је Јеремић у изјави за Танјуг током своје прве службене посете Бриселу у својству председника ГС УН.

Из ЕУ, али и многих других делова света у последње време стижу оптужбе да велике бонитетне агенције неодмереним проценама о кредитној способности појединих земаља доприносе глобалној финансијској кризи и подривају евро, а Јеремић планира да расправу у ГС УН на ову тему закаже за прву половину септембра.

"Разговарали смо о ситуацији у Сирији, што је и тема данашњег састанка Министарског савета ЕУ", рекао је Јеремић новинарима након сусрета са председником Европског савета Херманом Ван Ромпејем.

Срео се и са председником Европске комисије Жозе Мануел Барозом, са којим је такође разменио мишљења о Сирији, али и о стратегији одрживог развоја коју Генерална скупштина УН треба да донесе до краја 2015. године.

Јеремић је рекао да су током сусрета са званичницима ЕУ примат имале теме од глобалног значаја, али да је неформално било речи и о Србији.

"Ја сам овде у својству представника УН, тако да о Србији званично нисмо разговарали", рекао је Јеремић и додао да о незваничном делу разговора не може јавно да говори.

Јеремић ће се касније поподне обратити члановима спољнополитичког одбора Европског парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару