Читај ми!

Венецуела формира радничку милицију

Председник Венецуеле Николас Мадуро наложио формирање нове радничке милиције у оквиру постојећих про-владиних снага. Позвао окупљене да замисле какво поштовање би имала радничка класа када би имала 300.000, 500.000, милион или два милиона униформисаних војника, наоружаних и спремних да бране суверенитет отаджбине.

Венецуелански председник Николас Мадуро најавио је формирање нове "радничке милиције" поред већ постојећих владиних снага, јавио је Асошијетед прес.

Америчка агенција преноси да је Мадуро позвао окупљене да замисле поштовање које би имала радничка класа уколико би имала "300.000, 500.000, милион, два милиона униформисаних радника, наоружаних, спремних да бране суверенитет домовине".

Истичући да је у венецуеланским медијима мала пажња дата том делу у Мадуровом говору од среде, АП наводи да Мадуро није дао много детаља о тој милицији, као ни то колика ће она бити по бројности.

Нова формација биће део "Боливарске милиције" коју је формирао бивши председник Венецуеле Уго Чавес у којој је близу 120.000 добровољаца.

Америчка агенција извештава да су "критичари упозорили да такве милиције могу бити употребљене да учврсте социјалистичку владу на власти".

Мадуро је у понедељак рекао да је у земљи потребно наставити "полицијску револуцију" коју је започео "команданте Чавес" и да је главни циљ стварање безбедне територије у целој Венецуели.

Делови венецуеланске војске патролирају државом Каракас, као и неким другим државама Венецуеле, по одлуци Мадура. Плану "Безбедна домовина", усмереном на борбу против криминала, пренела је агенција РИА Новости.

У складу са одлуком шефа државе, у ту мисију укључено је 15.000 војника и официра.

Према нивоу криминала та земља заузима једно од водећих места у Латинској Америци.

Према званичним подацима, 2012. године број убистава повећан је за 14 одсто, премашивши 16.000, пренела је руска агенција.

Једна венецуеланска организација за праћење насиља објавила је извештај по ком је прошле године у Венецуели почињено близу 21.700 убистава.

Мир у Венецуели главно је предизборно обећање Мадура, који је најавио и нове реформе - у области судства и затворског система.

"Само тако успећемо да променимо ситуацију", рекао је Мадуро и изразио уверење да ће то бити постигнуто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару