Читај ми!

Сукоби на протестима у Кијеву

У сукобима на протесту присталица украјинске власти и опозиције у Кијеву повређено неколико особа. Прозападне партије држе протестне скупове широм Украјине оптужујући председника Виктора Јануковича да није испунио најављени циљ евроинтеграција и траже да Јулија Тимошенко буде пуштена из затвора.

Неколико људи је повређено у сукобу присталица и противника украјинског председника Виктора Јануковича, који су у Кијеву одржали протестне скупове, саопштила је полиција.

На десетине млађих мушкараца бацало је каменице и пластичне флаше на опозиционе присталице, да би их затим одгурала полиција у опреми за разбијање демонстрација, приказано је на ТВ снимцима.

"Неколико људи је повређено у сукобу у улици Велика Житомирска", наводи се у саопштењу полиције, која је интервенисала, пренео је Укринформ.

Демонстранти против Јануковича узвратили су и у једном тренутку неки од њих покушали су да извуку људе из војног возила на коме су биле поруке у којима су исмевани опозициони лидери.

Прозападне партије Отаџбина, бивше премијерке Јулије Тимошенко, либерални УДАР Виталија Кличка и странка крајње деснице Свобода држе протестне скупове широм Украјине оптужујући Јануковича да није испунио најављени циљ европских интеграција, и траже да Тимошенкова буде пуштена из затвора.

Тимошенкова, једна од вођа Наранџасте револуције 2004, осуђена је 2011. на седам година затвора због злоупотребе положаја, а Запад овај случај сматра политички мотивисаним.

Европска унија је наговестила да би њен останак у затвору могао да учини немогућим потписивање споразума о придруживању и слободној трговини са Украјином, које је планирано за новембар.

Јануковичева Партија региона одржала је свој протестни скуп како би осудила пораст "нео-фашизма" у Украјини, алудирајући на странку крајње деснице Свобода и њене опозиционе савезнике, пренео је Ројтерс.

На опозиционом скупу, странке су најавиле да ће сарађивати како би поразиле Јануковича на председничким изборима 2015, на којима се очекује да ће се он кандидовати за други мандат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару