Читај ми!

Случај отровних писама, ухапшен осумњичени

Ухапшен Пол Кевин Куртис из Мисисипија, осумњичен за слање писама са отровом на адресе председника САД Барака Обаме и још неколико америчких сенатора. Мотив непознат. Амерички медији преносе да ФБИ не види везу између тих писама и бомбашког напада у Бостону.

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) саопштио је да је ухапшена особа осумњичена за слање писама која су садржала отров рицин на адресе председника САД Барака Обаме и још неколико америчких званичника.

АП је пренео да је ухапшен Пол Кевин Куртис из Мисисипија, а оба писма су послата из Мемфиса у Тенесију.

Поред Обаме, једно писмо било је адресирано на сенатора из Мисисипија Роџера Викера, али на срећу, ниједно није било уручено, пошто су надлежне службе приликом провере пошиљки установиле да садрже сумњиве супстанце.

Након прелиминарних провера у ФБИ лабораторији, установљено је да су се у оба налазиле грануле веома јаког отрова рицина. Како јавља америчка агенција, оба писма имала су исту садржину.

"Кад видите да је нешто лоше, а то не покажете, ви постајете тихи сарадник за даље постојање тога", писало је у писмима, уз додатак: "Ја сам КЦ и одобрио сам ову поруку", што су речи које су председнички кандидати у САД користили током кампања на крају телевизијских спотова.

Поред сенатора Викера, још неколико његових колега пријавило је сумњиву пошту, а две зграде Сената у Вашингтону због тога су биле затворене на по неколико сати.

Надлежне власти у Америци још нису саопштиле мотив због кога је осумњичени слао писма. Међутим, Вашингтон пост пише, позивајући се на извор у ФБИ да је Куртис од раније познат као особа која је често писала америчким званичницима.

Телевизије су раније јавиле да ФБИ не види везу између тих писама и бомбашког напада у Бостону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару