Читај ми!

Експлозија у азотари у Тексасу

Погинуло 15 особа а више од 160 повређенo, у великој експлозији у азотари у Тексасу. Страхује сe да је број жртава и већи. У питању је индустријска несрећа, саопштила полиција.

У великој експлозији у азотари у Тексасу, погинуло је најмање петнаест људи, а више од 160 је повређено, саопштила је полиција. Страхује се да би број жртава могао бити много већи јер полиција још трага за несталима међу којима су и три ватрогасца. Уништен је велики број зграда и кућа, као и један старачки дом који се налазио у близини.

Експлозијa се догодила у азотари у градићу Вест, стотинак километара јужно од Даласа.

Портпарол локалне полиције Патрик Свонтон рекао је да се ради о индустријској несрећи и да "нема индикација да је нешто друго у питању".

Гувернер Тексаса Рик Пери мобилисао је целу државу да се помогне унесрећенима, а председник Обама понудио је помоћ.

Власти су наложиле да свe три хиљаде становника Веста, где је дошло до експлозије, напусте своје домове због отровне паре која се шири кроз ваздух.

Директор Хилкрест болнице Глен Робинсон рекао је да је у ту болницу примљено 66 људи, од којих је 12 у критичном стању.

Објаснио је да су повреде различитог типа - од ортопедских до људи који су изгубили велику количину крви.

Пошто у локалној болници није било довољно места, велики број људи је прву помоћ добио у импровизованој амбуланти на фудбалском игралишту средње школе у Весту.

Телевизије су приказале снимке из хеликоптера на којима се види огроман број људи на терену и испред школе.

Експлозија се догодила само два дана уочи 20-огодишњице пожара у Весту, када је погинуло 86-оро људи. Тада је изгорело имање на коме је била секта Дејвида Кореша, које су данима под опсадом држали агенти ФБИ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару