Читај ми!

Путин оштро према министрима

Владимир Путин запретио појединим функционерима да ће бити смењени јер су лоше спровели његове одлуке о решавању социјалних питања. Састанак, на којем Путин није бирао речи, присуствовали министри, губернатори области и председници аутономних република.

Руски председник Владимир Путин запретио је да ће сменити високе званичнике због тога што нису спровели његове наредбе о издвајањима за социјална давања.

На снимку, који је данас "процурео" у јавност на сајту Лајф њуз који се сматра блиским Кремљу, приказан је Путин како оштро критикује функционере на састанку којем је је присуствовало неколико министара, укључујући министра финансија Антона Силуанова и вицепремијера Дмитрија Козака.

Руски сајт наводи да је састанак одржан у граду Елиста, престоници руске аутономне републике Калмикије на југу земље.

Састанку који је био посвећен решавању проблема становања грађана који живе у старим и оронулим зградама, као и низу социјалних питања, осим министара присуствовали су и губернатори области и председници аутономних република.

Путин је не бирајући речи, поручио функционерима да обећања која су дата грађанима морају да буду испуњена, а да они са друге стране раде површно и да им је "квалитет рада занемарљив".

"Ако то не урадимо, мораћемо да признамо, или да ја не радим ефикасно, или ви лоше радите и мораћете да поднесете оставке", рекао је Путин  и запретио присутнима да је "тренутно више склон овом другом сценарију".

"Не желим да постоји било какво неразумевање и желим да разговарамо искрено", рекао је председник Русије.

Путинов портпарол Дмитриј Песков потврдио је аутентичност снимка на коме руски председник виче на званичнике, али је у изјави агенцији РИА Новости рекао да су његове речи биле упућене званичницима регионалних власти, а не министрима који су били присутни.

Ројтерс наводи да су овакве Путинове изјаве уследиле после вишемесечних спекулација да је дошло до затегнутости у односима Медведева и Путина и да би премијер могао да буде смењен.

Руска влада и Кремљ су до сада одбацивали ту врсту спекулација.

Путин, који је у мају прошле године на месту председника заменио Медведева, обећао је да ће држава повећати социјална давања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару