Читај ми!

Израел узвратио на сиријску ватру

Као одговор на напад Сирије на део Голанске висоравни израелска војска отворила ватру ка месту са кога је нападнута, саопштила је војска. Израел је још увек у ратном стању са Сиријом, од које је 1967. године отео део Голанске висоравни.

Израелски војници су отворили артиљеријску ватру у правцу територије Сирије пошто се на њих пуцало на делу Голанске висоравни, који је под окупацијом Израела, саопштила је војска у саопштењу.

"Артиљеријски пројектили и ватра из лаког пешадијског оружја из Сирије погодили су Голанску висораван. Мета су били израелски војници. Нико није рањен, нити има штете", објавила је војска.

"Као одговор, израелска војска је отворила артиљеријску ватру ка месту одакле је нападнута. Циљ је погођен", саопштила је војска, рекавши да је о томе обавестила представнике УН-а у тој области.

Министар одбране Израела Моше Јалон је 3. априла упозорио да ће Израел узвратити на сваки напад на своју територију.

Дан раније, минобацачка граната из Сирије, уз ватру лаког пешадијског оружја, пала је у део Голанске висоравни који је окупирао Израел, на шта је израелски тенк отворио ватру ка сиријској територији.

Од почетка рата у Сирији пре две године, ситуација је напета на Голанској висоравни, на југу Сирије, али је до сада било мало размене ватре.

Израелски званичници долетање пројектила сматрају случајном последицом сукоба сиријске војске и побуњеника који се воде у близини границе.

Израел је још у ратном стању са Сиријом, од које је у шестодневном рату 1967. године отео око 1.200 квадратних километара стратешког платоа Голанске висоравни, и ту територију анектирао што међународна заједница никада није признала.

Под контролом Сирије је остало око 510 квадратних километара Голанске висоравни, а снаге УН-а су распоређене између две земље већ више од четири деценије и надзиру прекид ватре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару