Читај ми!

Убијен главни тужилац у Тексасу

Мајк Мек Леланд, jедан од главних тужилаца у Тексасу, убијен у својој кући јужно од Даласа. У последња два месеца то је треће убиство високих носилаца правосудних функција у том делу САД. Крајем јануара убијен његов заменик Марк Хасе, а полиција сумња да су та два убиства повезана.

Један од главних тужилаца у Тексасу Мајк Мек Леланд и његова супруга убијени су у својој кући јужно од Даласа, што је треће убиство високих носилаца правосудних функција у том делу Америке у последња два месеца.

Крајем јануара је на паркингу у близини зграде тужилаштва убијен његов заменик Марк Хасе, а убица до данас није пронађен. У истрагу се укључио Федерални истражни биро (ФБИ), а како преноси Си-Ен-Ен, полиција сумња да су та два убиства повезана.

Поручник Џастин Луси из шерифове канцеларије у округу Кауфман, из кога је убијени тужилац, није желео да износи детаље последњег злочина, као ни податак да ли је тужилац имао оружје када је са супругом нападнут у својој кући.

"Ово је шок за све нас. Прво заменик тужиоца Марк Хасе, сада тужилац Мајк Мек Леланд. Не могу да потврдим да су случајеви повезани, али истрага иде и у том правцу", изјавио је шеф полиције Крис Олбо.

Мек Леландове комшије кажу да је полиција имала паркирано своје возило испред тужиочеве куће око месец дана након убиства његовог заменика, али да су се након тога повукли.

Поред двојице тужилаца, прошле недеље је на прагу своје куће у Денверу убијен шеф свих затвора у Колораду Том Клементс. Особа за коју се сумња да га је убила Иван Ебел, настрадао је неколико дана касније у полицијској потери.

Заменик тужиоца Хасе, који је пре два месеца убијен у Тексасу, био је осамдесетих година прошлог века шеф одељења за борбу против организованог криминала, а касније се сличним случајевима бавио и код тужиоца Мек Леланда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару