Читај ми!

Самоубиство осумњиченог за силовање у Индији

Главни осумњичени за групно силовање и пребијање студентикиње у аутобусу у Индији, извршио је самоубиство у затвору.

Возач аутобуса у коме је у децембру студенткиња силована и убијена обесио се у затвору Тихар у Њу Делхију, саопштили су званичници, па је случај који је изазвао гнев и протесте широм Индије добио драматични обрт.

Бранилац Рама Синга каже да је његов клијент био прибран и смирен у петак када је разговарао са њим и да је са њим у ћелији било других затвореника, па се поставља питање да ли је то било самоубиство и како је могуће да чувари у најчуванијем затвору у Индији нису ништа приметили.

Бранилац и представник затворске управе рекли су да Синг није био под присмотром јер није сматрано да постоји опасност од суицида.

Полиција је саопштила да је Синг био вођа петорице пунолетних и једног малолетника којима се суди за силовање и убиство 23-годишње студенткиње физиотерапије 16. децембра у индијској престоници.

Овај злочин је изазвао протесте широм земље, мотивисао је пооштравање закона који се односе на силовање и покренуо жучну расправу о високој стопи злочина над женама у Индији.
Сва шесторица оптужених су се изјаснили да нису криви за силовање и убиство.

Управа затвора Тихар је наложила истрагу након што је Синг пронађен обешен у својој ћелији јутрос око пет часова по локалном времену, рекао је портпарол затвора Сунил Гупта.
Сингов бранилац В.К. Ананд је за Ројтерс рекао да његов клијент није изгледао узнемирено у петак када је разговарао са њим.

"Мислим да је био задовољан начином на који се суђење одвијало зато што смо имали врло чврсте доказе против оптужби тужилаца. Ово није самоубиство, ово је нешто друго. Пар пута се жалио да га у затвору малтретирају, али није постојало ништа што би га натерало да себи одузме живот. Не можемо искључити убиство", рекао је Ананд.

Он је раније увек негирао да његовог клијента малтретирају у затвору и није објаснио шта тачно подразумева под "малтретирањем".

Синг је држан у ћелији са другим затвореницима, рекао је бранилац, док је бивша директорка затвора Киран Беди тврдила да Синг треба да буде изолован од осталих затвореника.

"Такви затвореници не могу бити део затворске заједнице и морају бити одвојени зато што их остали затвореници не прихватају", објаснила је директорка затвора.

Суђење петорици пунолетних почело је прошлог месеца, а малолетнику прошле недеље. Међу њима су Сингов брат Мукеш Синг, тренер Винај Шарма, чистач аутобуса Акшај Кумар Синг и продавац воћа Паван Кумар. Према индијском закону, име малолетника не може бити објављено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару