Читај ми!

Амерички Бошњаци цензуришу Јеремића?

Апел амбасадорки САД у УН Сузан Рајс да покрене цензуру председавајућег Генералне скупштине УН Вука Јеремића и откаже расправу о Хашком трибуналу, упутио Конгрес Бошњака Северне Америке. Јеремић наставља да злоупотребљава УН за ширење српског националистичког програма, наводи се у писму америчких Бошњака.

Конгрес Бошњака Северне Америке и Саветодавно Веће за БиХ упутили су апел амабасадорки САД у Уједињеним нацијама Сузан Рајс да УН одмах покрене непосредну цензуру председавајућег Генералне скупштине УН Вука Јеремића и да откаже расправу о Хашком трибуналу истичући да су је "заказали негатори геноцида".

Они су упозорили на лоше намере Јеремића и истакли да се расправом о Хашком трибуналу у светској организацији жели одбранити националистичка перспектива ратова у бившој Југославији и то на рачун истине и правде.

Конгрес Бошњака је истакао да је забринут у вези са расправом у УН, која је заказана за април 2013. године, на тему Међународни кривични суд за бившу Југославију (МКСЈ).

"Организовањем ове расправе, Вук Јеремић, председник 67. Генералне скупштине наставља да злоупотребљава УН платформу за ширење српског националистичког програма чиме додатно вређа жртве геноцида и етничког чишћења у БиХ и рата у Хрватској", наводи се у саопштењу.

У сапштењу се понавља оцена да је Јеремић директно одговоран за скандалозно извођење српске националистичке песме "Марш на Дрину" у УН.

"Песма 'Марш на Дрину' симбол је екстремног српског национализма коју су фашисти и нацистички сарадници на челу са Дражом Михаиловићем активно употребљавали као мотивацију да почине ратне злочине у БиХ за време Другог светског рата", оцењује се у саопштењу.

Бошњаци Северне Америке су упозорили да се расправом о Хашком трибуналу у априлу жели одбранити српска националистичка перспектива ратова у бившој Југославији и то на рачун правде и истине.

Они су оценили да је "преписивање и фалсифииковање историје једна од првих тачака програма српског националистичког апарата".

Бошњаци су упутили апел Сузан Рајс да УН одмах покрене непосредну цензуру Вука Јеремића и да откаже планирану расправу коју су заказали негатори геноцида".

"Као жртве геноцида и етничког чишћења "не смемо дозволити негаторима геноцида да злоупотребљавају УН као платформу да шире омражену пропагадну и лажи", закључује се у саопштењу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару