Читај ми!

Горбачов критикује Путина

Нови закони у Русији представљају напад на права грађана, оцењује бивши совјетски лидер Михаил Горбачов. Каже да је запрепашћен бројем контроверзних закона који су усвојени од повратка Владимира Путина у Кремљ, коме поручује да се не плаши свог сопственог народа.

Бивши совјетски лидер Михаил Горбачов критиковао је нове законе усвојене у Русији, рекавши да они представљају "напад на права грађана", и поручио руском председнику Владимиру Путину "да се не плаши свог сопственог народа".

Горбачов је изјавио да је био "запрепашћен" бројем контроверзних закона који су усвојени у Русији од Путиновог повратка у Кремљ.

"Главна карактеристика свих тих закона је напад на права грађана. За име Бога, не треба да се плашиш свог сопственог народа. Оно што људи хоће и очекују од свог председника јесте да води отворен и директан дијалог са њима. То не би требало да га вређа, већ треба да покуша да извуче Русију из тешке ситуације у којој се налази", рекао је Горбачов.

Новим законима су предвиђене казне за организовање протеста без дозволе, строже казне за клевету, проширивање дефиниције издаје и разна ограничења за интернет сајтове.

Такође, у интервјуу за Би-Би-Си Гобачов је критиковао Путинов ужи круг, оценивши да је пун "лопова и корумпираних званичника".

"У његовом најближем окружењу има толико много лопова и корумпираних званичника. Ако се ствари не промене, Русија ће наставити да плута као парче леда по Арктику", навео је бивши совјетски лидер.

Горбачов је приметио и да Путин, који је једном приликом рекао да "Горбачову треба одсећи језик", "понекад губи живце".

"Имам осећај да је врло напет и да му је досадно. Ту нешто није у реду. Мислим да би требало да промени стил и да се прилагоди режиму", закључио је Горбачов.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару