Хапшење у случају "Бољшој"

Руска полиција, у оквиру истраге о нападу на уметничког директора Бољшој театра Сергеја Филина, ухапсила три особе. Међу ухапшенима и солиста Балета Павел Дмитриченко. Филин нападнут 17. јануара увече, када му је у лице бачена сумпорна киселина.

Три особе, укључујући и солисту Бољшој Балета, ухапшени су у оквиру истраге о нападу киселином на уметничког директора тог театра Сергеја Филина, објавило је руско Министарство унутрашњих послова.

Претходно је Министарство јавило да је ухапшен један човек за кога се верује да је умешан у напад на Филина, који се догодио у Москви 17. јануара увече, када му је на лице бачена сумпорна киселина. Филин је задобио тешке опекотине ока и лица, и сада је на лечењу у Немачкој.

"Ухапшени су солиста Бољшоја Павел Дмитриченко и возач Андреј Липатов", навело је Министарство унутрашњих послова.

Трећи човек, који је раније ухапшен, је "осумњичени нападач стар 35 година". Он је ухпашен у области Твер, 160 километара северозападно од Москве, навео је исти извор. Руске агенције су јавиле да се он зове Јури Зарутцки.

Министарство није навело улогу у злочину друге ухапшене двојице - играча и возача.

Међутим, према полицијском извору, на који се позива Риа Новости истраживачи имају доказе према којима је Дмитриченко наручио напад и сада се утврђују његови мотиви.

Филин, који је именован на место уметничког директора Бољшој балета 2011, одмах је повезао напад са својом професионалном активношћу. Он је чак у једном интервјуу рекао да тачно зна ко је његов нападач, али није навео његово име.

Његове колеге су говориле о јаком ривалитету иза кулиса Бољшоја. Неки руски медији писали су да је можда Дмитриченко желео да се освети за своју девојку Ангелину Воронцову, такође солистикињу балета, зато што није добила главну улогу у "Лабудовом језеру".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару