Читај ми!

Лавина затрпала младиће у Русији

Непозната судбина шест младића који су затрпани лавином у руској републици Тува. Један дечак успео да се спаси. Близу 80 спасилаца и лекара налази на месту рушења лавине, која ће бити настаљена сутра.

Шесторо средњошколаца затрпала је лавина у руској сибирској републици Тува, а спасиоци су због мрака и погоршања времена привремено обуставили потрагу до јутра, јавиле су руске новинске агенције, наводећи да је један дечак успео да се спаси.

Итар-Тасу је представница Министарства за ванредне ситуације Ирина Росијус рекла да ће акција потраге за њима бити обновљена чим то буде могуће, а и број спасилаца биће повећан.

Несрећа се догодила на планини Акбаш-Таг, чија је висина 3.250 метара, у Тајгинском рејону, шест километара од села Мугур-Акси.

Група од седам ученика, узраста од 14 до 18 година, скијала се, а спашени 17-годишњак је успео за 20 метара да избегне масу снега која се сручила на остале.

Ширина лавине је била 200 метара, дужина 600 метара, а висина пет до шест метара, рекла је Росијусова.

Преживели дечак нема повреде, али је у стању шока и налази се у болници у Кизилу.

Представница Министарства за ванредне ситуације је рекла да дечак због шока није могао одмах да каже колико се његових другова укупно скијало.

Агенција РИА Новости извештава да се близу 80 спасиоца и лекара налази на месту рушења лавине, а да је из Кизила стигло и појачање из Хакасије и Краснојарска.

Ка месту несреће упућено је 25 спасилаца Сибирског регионалног спасилачког одреда, два тима са псима за потрагу, као и оперативна група која је хеликоптером Министарства стигла у Кизил.

Челник Туве Шолбан Кара-ол упутио је у област републичког премијера и министра образовања којима је наложио да координирају спасилачке напоре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару