Читај ми!

Нови видео Пјонгјанга – Обама у пламену

Амерички председник Барак Обама и америчке трупе приказане су у новој севернокорејској видео-анимацији са сличном поруком као претходна која је приказивала експлозију нуклеарне бомбе и Њујорк у пламену.

Председник САД Барак Обама и америчке трупе обавијени су пламеном у новом антиамеричком видео-клипу који је Северна Кореја поставила на интернет.

У видео-клипу се за нуклеарну пробу, која је недавно извела Северна Кореја, кривица сваљује на САД и њено непријатељско понашање, јавља Скај њуз.

Видео-анимација постављена је на Јутјуб две седмице од претходног севернокорејског клипа који је приказивао Њујорк у пламену после напада пројектилом са нуклеарном бојевом главом.

Оба клипа је на Јутјуб поставио Уриминзокири, званични сајт Северне Кореје за ширење вести и пропаганде.

Та комунистичка земља под међународним санкцијама објавила је серију видео-клипова на корејском језику у којима се тврди да је Пјонгјанг био принуђен да изведе недавну нуклеарну пробу – због непријатељског понашања САД.

Проба је изведена 12. фебруара и изазвала је лавину осуда у свету.

"Наша нуклеарна проба је на највишем нивоу уперена против америчког окупатора и она је мера нуклеарног одвраћања ради очувања нашег суверенитета", гласи један од натписа у последњем видео-клипу.

Такође се наводи да је "САД практично навео Северну Кореју да изведе дотични нуклеарни тест".

У видео-клипу се може видети Обама како маше и спрема се да одржи говор нацији, док у позадини букти пламен, све јаче и јаче.

Клип се завршава анимираном секвенцом детонације атомске бомбе у подземном бункеру, што је пропраћено поруком: "Цео свет сада посматра – САД мора да одговори одмах".

Претходни видео-клип са Њујорком у пламену морао је бити повучен, јер је откривено да је та секвенца украдена из видео-игре Call of duty.

САД настоји да Савет безбедности Уједињених нација уведе још строже санкције Северној Кореји због нуклеарне пробе, треће коју је, у последњих седам година, извела та изолована земља.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару