Читај ми!

Африка ризична за туристе?

Повећана опасност од узимања странаца за таоце у читавом афричком региону Сахела, упозорило Министарство спољних послова Француске. Због терористичких претњи ниједно место у том региону се више не може сматрати сигурним, оценило Министарство.

С обзиром на терористичке претње у региону Сахела, ниједно место се тамо више не може сматрати сигурним, оценило је француско Министарство спољних послова, упозоривши на опасности које вребају стране држављане у Африци пошто је у Камеруну отето седморо француских туриста.

Француски председник Франсоа Оланд, који је потврдио да је јуче отето седморо француских туриста из исте породице, од којих четворо деце, који су из Камеруна одведени у Нигерију, рекао је да сумња да је за отмицу одговорна нигеријска терористичка група, наводи француска штампа.

Француском интервенцијом у Малију, отпочетом 11. јануара, повећана је опасност од узимања странаца за таоце у читавом региону Сахела, због чега су француски држављани позвани на највећи опрез.

Како се наводи на сајту француског Министарства спољних послова, најосетљивија је област Сахаре (Буркина Фасо, Сенегал, Чад, Нигерија, Нигер), али ризик од појачаних напада на странце није ограничен само на те земље.

Француска влада је званично упозорила своје држављане на опасност од путовања у зоне у близини јужне границе Камеруна са Нигеријом, као и у централне и јужне области Алжира, земље у којој је 16. јануара изведен терористички напад на гасно постројење "Ин Аменас" у којем је убијено 30-ак страних држављана.

Влада је, такође, позвала француске држављане на "највећи опрез" на јавним местима и скуповима у Мароку, где је крајем априла 2011. године у једном ресторану експлодирала бомба, усмртивши 17 особа. Дата су упутства и за држављане који се налазе у Египту, Тунису и Гани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару