Читај ми!

Убијен најпознатији амерички снајпериста

Крис Кајл, бивши снајпериста војске САД и аутор књиге "Амерички снајпер", убијен са још једним човеком на стрелишту у Тексасу. Нападач пуцао на њих двојицу па побегао.

Бивши амерички специјалац Крис Кајл, који се прославио написавши књигу "Амерички снајпер", о својим искуствима као снајперисте у ратовима, убијен је заједно са још једним човеком на стрелишту у Тексасу.

Како данас пишу тексашки листови Стар телеграм и Емпајер трибјун, Крис Кајл (38) и други мушкарац пронађени су у суботу мртви на стрелишту у месту Глен Роуз.

Очевици су рекли шерифовим истражитељима да је наоружани човек отворио ватру на њих двојицу, а затим побегао са места злочина у пик-апу који је припадао једној од жртава, пише Стар телеграм, који излази у тексашком граду Форт Ворт.

У међувремену, у вези са двоструким убиством, један 25-годишњак је приведен у месту Ланкастер, југоисточно од Даласа, и очекује се да ће против њега бити подигнуте оптужнице.

Име друге жртве за сада није објављено. Место Глен Роуз налази се на 128 километара југоисточно од Даласа, највећег града у Тексасу.

Крис Кајл је у својим бестселер мемоарима "Амерички снајпер: Аутобиографија најсмртоноснијег снајперисте у војној историји САД", описао како је одстрелио више од 150 људи у ратовима од 1999. до 2009. године.

Бивши гувернер Минесоте и бивши професионални рвач Џес Вентура тужио је Кајла јер је овај написао у књизи да га је 2006. године ударио песницом у кафанској тучи због "непатриотских коментара".

Вентура тврди да ударца није ни било, да га је Кајл у књизи оклеветао, нарушио његову приватност и на тај начин се "неправедно обогатио".

Кајл је затражио од суда да одбаци Вентурине наводе као неосноване. Међутим, федерални судија је имао другачије мишљење и заказао је суђење за 1. август ове године.

Смрћу снајперисте, овај судски спор је стављен ад акта.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи