Читај ми!

Мали, Французи бомбардују исламисте

Ваздушни напади француских снага на северу Малија близу границе са Алжиром. Циљ напада складишта и центри за обуку оружаних исламистичких група.

Француске снаге ноћас су извеле "значајне ваздушне нападе" на северу Малија у области близу границе са Алжиром, речено је у француском генералштабу неколико сати после посете француског председника Франсоа Оланда тој земљи.

Напади су изведени северно од Кидала код града Тесалита који се налази на 70 километара од алжирске границе. Циљ напада били су  складишта и центри за обуку оружаних исламистичких група, каже портпарол француског генералштаба пуковник Тиери Буркхард.

Буркхард прецизира да је у нападима учествовало тридесет летилица укључујући ловце, авионе за извиђање и за надопуну горива.

Француски војници су у Малију заузели један за другим градове Гао, затим Тимбукту, а после тога и аеродром у Кидалу, граду који држе побуњеници Туарези и исламистички дисиденти који себе сматрају "умереним".

Током јучерашње једнодневне посете Малију француски председник Франсоа Оланд је рекао да ће после успешне операције против исламиста Француска остати уз Мали "колико буде потребно".

Треба ићи "више на север и завршити ту операцију" заједно са припадницима афричких снага које су укључене, рекао је Оланд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи