Читај ми!

Трагедија у дискотеци у Бразилу

Више од 245 људи погинуло је у пожару који је избио у дискотеци у граду Санта Марија на југу Бразила.

У пожару који је избио у дискотеци у граду Санта Марија на југу Бразила погинуло више од 245 људи. Начелник полиције Герсон да Роза Фереира, који је надгледао операцију спасавања, рекао је новинарима да је 159 тела већ идентификовано.

Фереира каже да се већина жртава погушила од дима или су били прегажени у стампеду који је настао због панике.  

На концерту у клубу било је присутно око 500 људи. Пожар је избио због пиротехнике која је коришћена током концерта. Ватра је прво захватила звучну изолацију на плафону изнад бине. 

Ноћни клуб је имао само један излаз, тако да се паника брзо раширила када су људи покушали да изађу, а многе жртве су подлегле тровању отровним гасовима. 

Град Санта Марија налази се у бразилској савезној држави Рио Гранде до Сул, око 300 километара западно од главног града те државе Порто Алегреа.

Председница Бразила Дилма Русеф због ове трагедије је прекинула посету Чилеу, где је присуствовала самиту ЕУ и Јужне Америке, и упутила се на место несреће.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи