Читај ми!

Први "Патриот" у Турској

НАТО поставио први од шест Патриота на сиријску границу. Ови ракетни системи постављају се да би се ојачала противваздушна одбрана од напада из Сирије.

У Турској је постављен и стављен под команду НАТО први антиракетни систем Патриот, од шест колико ће их бити инсталирано.

Ови ракетни системи постављају се да би се ојачала противваздушна одбрана од напада из Сирије.

Данас постављена Патриот батерија, коју је обезбедила Холандија, штитиће град Адану од ракета које би могле да буду лансиране из Сирије.

Турска је жестоки критичар режима сиријског председника Башара ел Асада, кога побуњеници покушавају да свргну већ више од више од годину и по. 

У сукобу, који су УН прогласиле грађанским ратом, према најновијим подацима светске организације, страдало је више од 60.000 људи. 

Турска је у новембру затражила од партнера у НАТО размештање ракета Патриот уз границу са Сиријом. САД, Немачка и Холандија обезбедиле су по две батерије најновије верзије овог антиракетног система. 

Преосталих пет батерија које су планиране за Турску требало би да буду инсталиране и оперативне наредних дана, а биће постављење у Адани, Кахраманманмарашу и у Газиантепу.

НАТО је данас истакао да ће батерије Патриот служити само у одбрамбене сврхе. 

Сирија у досадашњим сукобима није испалила ни једну земља-земља ракету на Турску, а долазак НАТО снага са ситемом Патриот у Турску, близу границе, оценила је као провокацију. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи