Читај ми!

Меркелова: Немачка одговорна за злочине

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је Немачка вечно одговорна да злочине које су починили нацисти. Немачка суочава са својом историјом и при томе ништа не заташкава, нити потискује, каже Меркелова.

Немачка "има вечну одговорност" за злочине које су починили нацисти, изјавила је немачка канцеларка Ангела Меркел поводом 27. јануара, Дана сећања на жртве холокауста.

Изјава Меркелове је објављена у аудио поруци емитованој на њеном веб сајту, пренела је АФП.

"Морамо јасно рећи, генерација за генерацијом, и поновити опет: са храброшћу, грађанском храброшћу, сваки појединац може да помогне да више не буде ни расизма ни антисемитизма", додала је Меркелова.

"Суочавамо се са нашом историјом, не кријемо ништа, не потискујемо ништа. Морамо се суочити са тим како би показали да ћемо у будућности бити добар и поверљиви партнер као што смо то већ сада", закључила је немачка канцеларка.

Свет се припрема да обележи сутрашњи датум када је 1945. године совјетска армија ослободила концентрациони логор Аушвиц у тадашњој окупираној Пољској.

Агенција подсећа и да се 30. јануара навршава 80 година откако је нациста Адолф Хитлер дошао на власт.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи