Читај ми!

Исламисти у Малију дигли мост у ваздух

У близини границе са Нигером, исламски екстремисти из Малија дигли мост у ваздух. То је прва употреба експлозива екстремиста откад је француска војска почела интервенцију.

У месту Ансонго у Малију, у близини границе са Нигером, исламски екстремисти су дигли мост у ваздух и то је први пут да су екстремисти употребили експлозив откад је француска војска почела интервенцију.

Уништени мост је био од изузетног значаја, јер су трупе Афричке уније планирале да ту отворе нови фронт.

"Исламисти су динамитом разнели мост. Сада нико не може да прође ка Нигеру, нити одатле да дође у Гао", рекао је власник фирме за транспорт Абду Маига.

Ђибрил Диало, старешина села Фафа које је од разнетог моста удаљено 20 километара, рекао је да је мост којим се прелази у Тасигу експлодирао јуче око 21 час.

Сеоски старешина је рекао да су исламисти напустили бараке у Ансонгоу како би уништили мост ка Тасиги, малом месту у близини Нигера.

Истовремено, агенције су јавиле да је војска Малија учинила највећи напредак ка граду Гао, једном од три најсевернија упоришта исламиста.

Малијска војска покушава да преузме северни Мали од исламских екстремиста, уз војну подршку Француске и других афричких земаља.

Раније је француска војска уз подршку борбених авиона, извела десетак ваздушних удара, што је натерало исламисте да се повуку из неколико градова средњег Малија. Међутим, исламисти још увек држе север земље.

Француски премијер Жан Марк Еро изјавио је да нема опасности да се Француска "заглиби" у Малију и да су циљеви које је Париз зацртао у тој земљи "постигнути и поштовани".

Еро је истакао да се у Малију постепено распоређује афричка међународна војна мисија, која ће заменити француске трупе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару