Читај ми!

Пуцњава на америчком колеџу

Троје људи рањено у пуцњави на колеџу у Тексасу. Очевици пуцњаве кажу да је све почело када су се у студентском кампусу потукла двојица мушкараца.

У једном колеџу у Тексасу, близу Хјустона, избила је пуцњава између две особе, а једна од њих је повређена, као и још двоје људи, саопштила је полиција.

Портпарол канцеларије шерифа округа Харис Амандо Тело рекао је кратко да је повређено троје људи и да је једна особа приведена, јавио је Ројтерс.

Портпарол колеџа Џед Јанг рекао је да је други учесник пуцњаве побегао са лица места, а засад није познато да ли су у пуцњави учествовали студенти.

Кампус колеџа "Лон стар" у ком се инцидент догодио је евакуисан, потврдили су званичници, а четири школе које се налазе у близини су затворене.

Студенти који се налазе у кампусу упозорени су преко Фејсбук странице колеџа да се сакрију, док је осталима речено да не долазе у кампус.

Поред тога, затворено је и неколико путева у близини, док школски аутобуси не могу да уђу у ову зону.

Очевици пуцњаве на Лоун Стар Колеџу кажу да је све почело када су се у студентском кампусу потукла двојица мушкараца. Један од њих извадио је пиштољ и почео да пуца у момка са којим се посвађао, али је неколико хитаца погодило и студенте који су се затекли у близини.

"Чули смо седам хитаца. Легли смо на под и видели да двојица момака такође леже у дворишту. Кажу да је трећа особа рањена у библиотеци. Не знамо куда су остали бежали ", каже Тери Робинс, службеница колеџа.

Јаке полицијске снаге опколиле су универзитетско насеље и помогле евакуацију око 10 хиљада студената Лоун Стар Колеџа.

Лоне Стар колеџ похађа близу 90.000 студената у шест различитих кампуса, стоји на интернет презентацији ове образовне институције. 

Пре само месец дана наоружани нападац убио је 20 деце и шесторо одраслих људи у основној школи у Њутауну у Конектикату.

У последње две недеље у школама у САД догодиле су се три пуцњаве, у којима је убијено троје људи.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару