Читај ми!

Пуне руке посла у вези са проширењем

Комесар за проширење ЕУ Штефан Филе каже да у Европској комисији већ увелико раде на интеграцији будућих чланица са будућим новим економским уређењем ЕУ. Филе упозорио Ирску, која председава Европским саветом, да ће имати пуне руке посла у вези са проширењем.

Земље кандидати ће ући у Унију која ће бити другачија од данашње, поручио у Даблину шефовима дипломатија Европске уније комесар за проширење Штефан Филе.

"Из дискусија које су овде вођене јасно произилази да ће ЕУ, у коју ће једног дана ући земље које желе да се придруже, бити другачија од ЕУ коју познајемо данас", рекао је Филе у говору на неформалном састанку Министарског савета у Даблину.

Филе је истакао да у Комисији већ увелико раде на интеграцији будућих чланица са будућим новим економским уређењем ЕУ и упозорио Ирску, која председава Европским саветом, да ће имати "пуне руке посла" у вези са проширењем.

Србија и Македонија током ирског председавања, које траје до 1. јула, очекују додељивање датума почетка преговора, а Црна Гора се нада отварању нових поглавља у преговорима о придруживању ЕУ.

Филе је рекао министрима да је сада најважније одржати замах у процесу проширења, а да се кључ успеха налази у земљама кандидатима које треба да спроведу нужне реформе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи