Читај ми!

Ускоро канал "Ал Џазира Америка"

Медијска мрежа "Ал Џазира" потврдила да је купила амерички кабловски ТВ канал "Карент ТВ", што је основа за отварање канала "Ал Џазира Америка".

Амерички кабловски телевизијски канал Карент ТВ купила је медијска мрежа Ал Џазира, чиме је створена основа за отварање канала Ал Џазира Америка.

Програм Ал Џазире ускоро ће бити доступан у више од 40 милиона америчких домаћинстава, далеко више од броја од 4,7 милиона колико је до сада био случај, пренела је Ал Џазира Балкан, чије је седиште у Сарајеву.

Уз постојеће бирое у Њујорку, Вашингтону, Лос Анђелесу, Мајамију и Чикагу, Ал Џазира ће отворити бирое на још неколико кључних локација широм САД, а број запослених ће бити удвостручен и износиће више од 300 особа.

Катарска медијска мрежа објавила је да се куповином ТВ станице у САД приближила конкуренцији америчких канала попут Си-Ен-Ена, Ем-Ес-Ен-Би-Сија и Фокса подсећајући да се програм Ал Џазире сада прати у више од 260 милиона домова у 130 држава света, али да је у САД имао ограничен приступ.

"Много година сматрамо како можемо дати позитиван допринос информисању у САД и данашњи посао ће нам помоћи да достигнемо тај циљ", рекао је у саопштењу генерални директор Ал Џазире Ахмед бин Јашим ел Тани.

Детаљи купопродаје и њен новчани износ нису саопштени, али је наведено да се почетак емитовања очекује ове године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи