Читај ми!

Ирска на челу ЕУ

Шестомесечно председавање Европској унији преузима Ирска. Током свог преседавања, Ирска жали да подстакне привредни раст и запошљавање. ЕУ треба да настави ширење, поручују ирски званичници.

Ирска од Кипра преузима шестомесечно председавање Саветом Европске уније.

Ирска жели да током свог преседавања Европској унији у првом полугодишту ове године, подстакне привредни раст и запошљавање, како би Европа изашла из кризе, каже потпредседник ирске Владе и шеф дипломатије Имон Гилмор.

"Треба да се усредсредимо на побољшавање конкурентности да ако бисмо дошли до привредног раста и нових радних места", истиче Гилмор.  

Вицепремијер Гилмор је рекао да су неопходна нова радна места за младе које највише погађа незапосленост, а неопходна је и либерализација трговине. 

Наводећи балканске земље и Турску, ирска министарка за европска питања Лусинда Крајтон рекла је, уочи почетка председавања, да ЕУ треба да настави ширење.

Ирска сматра да је у дијалогу Београда и Приштине дошло до значајног напретка и одаје посебно признање њиховим лидерима и шефици европске дипломатије Кетрин Ештон на резултатима.

Лусинда Крејтон каже да се Ирска нада да ће током њеног председавања Србији бити одређен датум почетка преговора о придруживању. 

Министарка Крејтон каже да не верује да ће, током ове године, у Европску унију бити примљено десет нових држава, као што је то био случај када је та земља председавала ЕУ 2004. године, али се нада да ће Ирска помоћи укупној клими проширења. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи