Читај ми!

Сиријски побуњеници разнели гасовод

Противници Асадовог режима разнели део гасовода којим се допрема природни гас на истоку земље. Сиријски премијер Ваел ел Халаки поручује да сукобе побуњеника и војске треба да реши сиријски народ без спољног притиска или уредби.

Сиријски побуњеници разнели су део гасовода којим се допрема природни гас на истоку земље, саопштила је сиријска државна агенција САНА.

Напад који се догодио 30 километара од града Деир ел Зур изазвао је губитак 1,5 милиона кубних метара природног гаса, наводи ова агенција.

Према саопштењу сиријског Министарства за нафту и минералне резерве, гасоводом је снабдевано више електрана и фабрика ђубрива, а на терен су изашле екипе инжењера да би спречиле даље цурење гаса.

Сиријски побуњеници често уништавају енергетску инфраструктуру земље или преузимају контролу над њом, у намери да нанесу финансијске губитке држави.

Прошле недеље побуњеници су заузели нафтно поље ал Танак, такође на истоку Сирије.

Док сукоби у Сирији не јењавају, међународна заједница предлаже начине на које се могу решити сукоби.

Премијер Ваел ел Халаки је саопштио да је влада Сирије спремна да размотри сваку иницијативу за мирно решење конфликта које представи међународна заједница.

Према његовим речима, побуну против режима председника Башара ел Асада мора да реши сиријски народ без спољног притиска или уредби, пренео је АФП.

Сиријска антирежимска група Опсерваторија за људска права, са седиштем у Лондону, тврди да је током 21 месеца сукоба у Сирији погинуло више од 45.000 људи, а да је скоро 90 одсто жртава страдало ове године.

Сиријске власти тврде да су суочене са отпором добро наоружаних екстремиста који имају подршку из иностранства.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи