Читај ми!

Стигла Нова година, Лос Анђелес, Лас Вегас...

Нову годину традиционално прво прославили становници Божићног острва и републике Кирибати. Од старе године су се уз ватромет опростили Нови Зеланд, Аустралија, Јапан, Хонгконг. Спектакли широм Европе. Опет милион људи на Тајмс скверу. Лудница на Копакабани.

12.06 - Становници острва Америчка Самоа последњи на земаљској кугли дочекали нову 2013. годину. 

11.10 - Житељи и посетиоци Хаваја и неколико мањих пацифичких острва дочекали Нову годину.

09.15 - Нова година стигла у Лос Анђелес, Сан Франциско и Лас Вегас. 

06.10 - Око милион људи дочекало Нову годину на њујоршком Тајмс скверу. Спектакл на Копакабани. Сјајни ватромети у Бостону, Мајамију...

01.04 - Звоњавом са Биг Бена означен почетак Нове године и сензационалног ватромета. Славе и Рејкјевик, Лисабон, Маракеш...

00.00 - Београд, Берлин , Париз, Лагос... Срећна Нова година.

23.00 - Нова година дочекана у Атини, Истанбулу, Хелсинкију и Каиру. 

22.05 - Дубаи и Москва дочекали Нову годину уз спектакуларне ватромете. Москва је прва европска престоница која је ватрометом дочекала Нову годину. Чека се одговор Лондона и Париза. 

17.06 - Становници Пекинга, Хонгконга и Маниле се опростили од старе године. Сензационалним ватрометом Хонгконг жели да преузме примат у новогодишњим слављима у Азији.

16.20 - Нова година стигла и у Јапан. У новогодишњој ноћи милиони Јапанаца похрле у светилишта и храмове где се моле за здравље и просперитет у предстојећој години.

13.41 - Становници Аустралије дочекали Нову годину. Спектакуларан ватромет у Сиднеју и Бризбејну. Око 130.000 људи окупило се на прослави у Сиднеју.

12.23 - Становници Новог Зеланд прославили долазак нове 2013. године. Велики ватромет обасјао небо изнад Оукленда. У главном граду Велингтону отказан ватромет због јаког ветра.

У нову 2013. годину око 11 часова прво су ушла пацифичка острва Кирибати, а сјајним ватрометом сат времена касније становници Оукленда на Новом Зеланду опростили су се од старе године.

Око 13 часова у нову годину су ушла Маршалска острва и источни делови Русије, а сат касније нову годину је дочекала и Аустралија.

У највећем аустралијском граду Сиднеју Нова године је прослављена уз седам тона пиротехничких средстава испаљених са кровова зграда, сплавова и Сиднејског лучког моста.

Домаћа певачица Кајли Миног је домаћин журке у Сиднеју која би требало да буде крунисана лансирањем чак седам тона ватромета са моста у сиднејској луци.

Од старе године су се опростили и у Јапану, Јужној Кореји, али и Вијетнаму, Мјанмару и Тајланду.

Дан након прославе прве годишњице ступања на власт Ким Џонг Уна, у Северној Кореји спрема се прослава нове, 102. године по севернокорејском календару. У тој земљи године се рачунају од рођења оснивача земље Ким Ил Сунга.

Широм света људи се спремају да дочекају нову годину, а у Лондону је најављен ватромет за памћење који ће оставити људи без даха и осветлити небо.

Градоначелник Лондона Борис Џонсон каже да ће ватромет заокружити годину тријумфалну за Лондон. "Грандиозним церемонијама за краљичин дијамантски јубилеј и Олимпијске игре Лондон се показао у најбољем светлу", каже градоначелник британске престонице.

Очекује се да ће се око 250.000 људи окупити на њујоршком Тајмс скверу на традиционалном дочеку праћеном ватрометом и конфетама. Милиони ће гледати путем малих екрана.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи