Читај ми!

Обама за већу контролу оружја

У циљу сузбијања оружаног насиља Барак Обама рекао да ће се потпуно заложити за усвајање пакета законских мера. Најгори дан мог председниковања био је када је у нападу у основној школи у Њутауну убијено 20 ђака, каже председник САД.

Председник САД Барак Обама изјавио је да ће се потпуно заложити за усвајање пакета законских мера с циљем да се сузбије насиље с ватреним оружјем.

У интервјуу за телевизију Ен-Би-Си, Обама је рекао да је најгори дан његов поредседниковања био када је у нападу у основној школи убијено 20 ђака.

Обама је изразио сумње у предлог о увођењу наоружаних стражара у школе и рекао да ће окупити Американце око плана да се ограничи оружано насиље. Обама је додао да и даље подржава увођење већег проверавања купаца оружја као и забрану оружја за нападе.

"Мислим да има пуно одговорних власника оружја који увиђају да не можемо крити ситуацији у којој неко с озбиљним психолошким проблемима може да набави оружје с пуно метака као што је тај појединац у Њутону набавио и убио нашу децу", рекао је Обама.

У нападу у школи у граду Њутауну убијено је 20 ђака и шест одраслих. Власти наводе да је убица прво у кући убио мајку, а да је себе убио када се полиција приближила школи.

Од тог напада, питање контроле оружја се нашло у средишту пажње америчке јавности. Поново се чуло доста гласова за увођење веће контроле, али се утицајно удружење "Нешнал рајфл асосијешн" снажно успротивило, залажећи се за увођење наоружаних стражара у школе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи