Читај ми!

Јеремић позвао Кину да улаже у Србију

У Хонг Конгу председник Генералне скупштине Ујединњених нација Вук Јеремић одржао предавање о улози Кине у УН, као и о билатералним односима Кине и Србије. Јеремић се упознао и са међународним пројектима Комитета енергетског фонда Кине.

Председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић боравио је у Хонг Конгу на позив Комитета енергетског фонда Кине, где се упознао са њиховим међународним пројектима и одржао предавање на тему улоге Кине у институцијама и програмима УН, као и билатералним односима Кине и Србије.

Предавању су присуствовали високи функционери специјалног административног региона Хонг Конга, као и утицајни инвеститори, новинари и академски стручњаци.

"Хонг Конг је данас главни финансијски центар уједињене Кине и практично све значајније кинеске компаније управо одавде управљају својим инвестиционим операцијама. Ову прилику сам искористио да представим потенцијале Србије и позвао их да посете нашу земљу и испитају могућности улагања у нашу привреду", изјавио је Јеремић.

Председник Генералне скуптшине УН је истакао да очекује да ће на пролеће 2013. године једна велика пословна делегација из Хонг Конга у организацији овдашње Привредне коморе посетити Србију и имати сусрете на највишем нивоу.

Представници Кинеског енергетског фонда су један од коорганизатора округлог стола о одрживом развоју у 21. веку, који ће се у априлу одржати у Уједињеним нацијама у Њујорку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи