Гурнула Индуса под воз због мржње

Пошто је имигранта из Индије гурнула под воз у метроу у Њујорку, Ерика Менендез је ухапшена и оптужена за убиство као злочин из мржње.

Њујоршка полиција ухапсила је Ерику Менендез из Бронкса, оптуживши је да је злочин починила из мржње према муслиманима и Индусима, објавила је канцеларија тужиоца у Квинсу.

"Гурнула сам муслимана под воз, јер мрзим Индусе и муслимане. Још од 2001. године када су срушили куле Близнакиње, борим се против њих", рекла је Менендезова полицији.

Уколико буде осуђена, Менендезовој прети казна од 25 година затвора до доживотне робије.

Жртва, четрдесетшестогодишњи Сунандо Сен рођен је у Индији а живео је у Квинсу и у Њујорку, где је држао штампарију.

Инцидент се догодио у четвртак увече, на једној од станица на линији број седам у Квинсу.

Према речима сведока, Менендезова је, причајући сама са собом док је ходала платформом у метроу, изненада гурнула Сена под воз који је наилазио.

Жртва јој је била окренута леђима и није је приметила. На снимку који је забележила камера за надзор, види се и како жена бежи са лица места.

"Оптужена је за оно што за сваког путника подземне железнице представља најгору ноћну мору, да га неко изненада и окрутно гурне на путању воза који наилази", навео је у саопштењу тужилац округа Квинс Ричард Браун.

"Жртва је очигледно била окренута леђима и није имала никакву шансу да се брани. Поред тога, изјаве пуне мржње које је оптужена дала у вези са овим случајем, у цивилизованом друштву никако не могу бити толерисане", истакао је Браун.

Сенова смрт подсетила је на погибију мушкарца, који је 3. децембра такође гурнут на шине, током туче с једним крајње растројеним човеком на станици метроа на Менхетну. Нападач је касније проглашен кривим за убиство.

Лист "Њујорк пост" објавио је на насловној страни фотографију човека на шинама само неколико секунди пошто га је ударио воз. Фотографија је изазвала бес у јавности, између осталог и зато јер жртви нико није помогао.

Њујоршки метро свакодневно користи неколико милиона људи, али су инциденти овог типа ретки.

Пре догађаја од 3. децембра, нешто слично десило се 2010. године, али је жена коју је воз ударио преживела.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи