Јеремић: Скупштина мира, напретка и наде

Нека Генерална скупштина УН, у наставку 67. заседања у новој години, буде упамћена у историји као Скупштина мира, напретка и наде целог човечанства, рекао председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић, на свечаности отварања обновљене зграде Секретаријата УН.

Председник Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић је на свечаности поводом отварања обновљене зграде Секретаријата УН пожелео да Генерална скупштина УН, у наставку 67. заседања у новој години, буде упамћена у историји као Скупштина мира, напретка и наде целог човечанства.

Јеремић је поносан на улогу Генералне скупштине у реновирању једне од најмодернијих архитектонских структура у свету, као и на улогу држава чланица у том великом подухвату.

"Уједињене нације нису савршене, нити су у позицији да преко ноћи реше све светске проблеме, али и даље имају кључну улогу у решавању растућих потреба човечанства", оценио је Јеремић.

Он је објаснио да је Генерална скупштина УН једина институција са универзалним чланством, која почива на принципу једнакости суверенитета.

Јеремић је најавио да ће ускоро почети и реконструкција зграде Генералне скупштине, која ће за неколико месеци, због тога, бити измештена први пут у готово шест деценија.

"Физичко реновирање наше зграде ће на тај начин постати део наших свеукупних напора за ревитализацију", нагласио је Јеремић.

Да би систем УН очувао капацитет да мења свет на боље, неопходно је и да имамо снагу да се сами мењамо, настављајући да поштујемо визију оснивача ове организације, закључио је Јеремић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи