Читај ми!

Ново затезање у односима Москве и Вашингтона

Упркос критикама министра спољних послова Сегеја Лаврова, Дума усвојила закона којим ће се забранити Американцима да усвајају руску сирочад. Та одлука одговор на амерички закон којим се уводе санкције против свих Руса који су оптужени за кршење људских права.

Доњи дом руског парламента дао је кључну подршку закону којим ће се забранити Американцима да усвајају руску сирочад, што је подигло прашину међу различитим групама за заштиту људских права.

Подршка руских парламентараца таквом пропису одговор је на амерички закон којим се уводе санкције против свих држављана Русије који су оптужени за кршење људских права, што је затегло односе између две земље, пренела је агенција Ројтерс.

Упркос критике руског министра спољних послова Сергеја Лаврова који је довео у питање доношење тог закона, посланици су подржали предлог о коме ће сутра гласати у државној Думи.

Након тога закон ће бити прослеђен на изјашњавање Горњем дому – Савету федерације који често даје једногласну сагласност на законе које подржава Кремљ, наводи АФП.

Ипак, да би закон ступио на снагу, руски председник Владимир Путин треба да га одобри стављањем свог потписа на документ.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи